Expositie Avond- en Nachtfotografie

 

Foto Expositie met het thema: “Avond & Nachtfotografie”.

 

Fotoclub ’t Gooi exposeert tot en met 28 februari 2016 een 50 tal foto’s met dit onderwerp.

Het is een fototentoonstelling met veel stemmingsvolle opnames.

Foto’s die laat op de dag en in de nacht zijn gemaakt hebben altijd veel sfeer.

Op dergelijke foto’s komen delen die niet interessant zijn in de schaduw te staan terwijl het hoofdonderwerp mooi belicht is. De donkere delen trekken daardoor weinig aandacht en er ontstaat een ingetogen en sfeervolle opname.

Bij het maken van deze opnames is wel noodzakelijk dat men de techniek beheerst. Het is niet alleen de compositie die het beeld maakt maar ook de camera instelling. Een juiste belichting, de goede kleurweergave en zeker het beheersen van de contrasten is van groot belang. Het is dan ook heel interessant om te zien hoe de leden dit hebben volbracht. Meestal door een statief te gebruiken met deze lange belichtingstijden maar soms ook expres onscherp voor extra sfeer. Een deel van de geëxposeerde foto’s is te zien op deze pagina.

 

De expositie zelf is te bezoeken in ”Woondienstencentrum Lopes Dias”, Lopes Diaslaan 213 te Hilversum. De openingstijden zijn op maandag t/m vrijdag van 09.00-22.00 uur. Op zaterdag en zondag is het gebouw doorgaans gesloten met uitzondering van nader aangekondigde evenementen. Zie hiervoor de website: http://www.lopes-dias.nl/nieuws

 

Expositie Avond- En Nachtfotografie

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar